Lattrop-Breklenkamp

Informatiebron voor en door bewoners van Lattrop-Breklenkamp

Categorie: BSR (pagina 1 van 2)

Hier vind u het laatste nieuws vanuit de buurtschapsraad Lattrop-Breklenkamp.

Afscheid 2 actieve leden

Na vele jaren trouwe dienst hebben Hans Japink en Milja Kleissen gisteren afscheid genomen van Buurtschapsraad Lattrop-Breklenkamp. Voorzitter Herman sprak hen tijdens een gezellige avond toe en prees daarbij hun enthousiaste inzet. Zowel Hans als Milja hebben zich vooral bezig gehouden met het aandachtsgebied zorg en welzijn. Ze stoppen met hun algemene werkzaamheden voor de BSR, maar blijven actief in de werkgroep zorg. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Hans en Milja nogmaals bedankt!

Een openbare ruimte om samen van te genieten.

Die droom willen we proberen waar te maken. Samen met u!

Hoe mooi zou het zijn als je zelf kon beslissen hoe de openbare ruimte in jouw buurt eruit zou kunnen zien. In de gemeente Dinkelland kan dat binnenkort. Hoe? Daarover gaan Buurtschapsraad Lattrop Breklenkamp en de gemeente graag in gesprek met de inwoners van het dorp.

Binnen het proces Mijn Dinkelland 2030! kijkt de gemeente Dinkelland samen met haar inwoners naar de toekomstige leefbaarheid in iedere kern. Dat betekent ook dat inwoners meer inspraak krijgen over onder andere de openbare ruimte. Het is niet langer de gemeente die bepaalt waar welke soort bomen en soort struiken worden geplant en waar bankjes of speeltoestellen moeten staan, maar de buurt zelf, die samen met de Contactpersoon Openbare Ruimte (COR) plannen maakt over de manier waarop de openbare ruimte in hun wijk of buurt eruit zou moeten zien.

Lees verder

AED herhalings-cursus 2018!

HERINNERING:

A.E.D. herhalingscursussen in Lattrop en Breklenkamp.

Zoals elk jaar wordt er in het begin van het nieuwe jaar weer herhalingscursussen gehouden .
We weten maar al te goed hoe belangrijk het is om elk jaar toch weer een herhalingscursus te volgen.
Ieder moment kan het je overkomen dat je moet assisteren bij een hartstilstand.
Daarom vinden we het belangrijk dat u de mogelijkheid heeft om te oefenen met de AED.
Dit kan op één van de volgende data:
Dinsdag 9 januari (=VOL) en Woensdag 10 Januari of dinsdag 16 Januari telkens om 19.30 uur in de Parabool.
U kunt zich opgeven tot 07 Januari door te mailen naar info@parabool-lattrop.nl.
Cursisten die vorig jaar een herhalingscursus hebben gedaan krijgen, via de mail, persoonlijk bericht.
Mochten er mensen zijn die naast de donateursactie een vrije donatie willen geven aan het A.E.D. project dan is dat altijd mogelijk.
Dit kan op rekening van de st. Buurtschapsraad Lattrop-breklenkamp banknummer NL36RRABO0127204237. o.v.v. AED project

A.E.D. commissie Lattrop Breklenkamp
Herman Haamberg

AED apparaat verplaatst

Het AED apparaat dat eerder bij de pinautomaat (Rabobank) hing is verplaatst. Deze AED hangt nu bij de ingang van het Parabool, omdat het mogelijk levensreddende apparaat hier dag en nacht bereikbaar is.

18 december: PJO ouderavond over keten

Keten voor ouders

Komt uw kind wel eens in een keet of staat er een keet op uw erf?

Wilt u weten wat er allemaal komt kijken bij een keet? Benieuwd naar wat er in de keet wordt georganiseerd en ouderbetrokkenheid?

U bent van harte welkom op: Maandag 18 december tussen 20:00 – 21:30 uur.

Klik op de afbeelding voor een vergroting. 

Geïntresseerd? Mail dan naar keetkeur@pjoverijssel.nl om u aan te melden en voor de locatie.

The Battle Continues!!

Jullie kennen allemaal The Battle; Ik hou van Holland. De afgelopen jaren hebben we deze geweldige quiz ingezet om te kijken wie van de 3 dorpen Tilligte, Lattrop en Noord Deurningen de meeste kennis in huis had.

Nu is het tijd om hier een vervolg aan te geven! We hebben besloten om een nieuwe quiz te lanceren. Met nieuwe vragen, nieuwe onderwerpen, maar met dezelfde dorpen uiteraard!

Op 25 november gaan we in kulturhus de Mare dan ook vanaf 20.00 uur strijden om te zien wie van de 3 dorpen alles uit de kast haalt om winner van The Battle 2017 gekroond te worden.

Jij laat de overwinning toch niet over aan je dorpsgenoten? Je wilt daar zelf toch een hand in hebben gehad? Geef je daarom NU op bij Raymond Bergman via een mailtje naar raymondbergman@live.nl of door een appje naar 06-22402064 te sturen.

Gezellig dat je erbij bent! Tot dan!

De Kernraden Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Noord Deurningen.

Toneelvereniging Durido presenteert “Martha en Mathilda”

In 2017 brengt toneelvereniging Durido u het stuk

Martha en Mathilda

 

Bij Gasterij de Smid in Lattrop wordt het stuk gespeeld op de volgende data:

– Vrijdag 10 november om 14:00, deze voorstelling is speciaal voor ouderen en basisschoolkinderen

– Zaterdag 11 november om 19:45

– Vrijdag 17 november om 19:45

– Zaterdag 18 november om 19:45

– Zondag 19 november om 19:45

 

Het reserveren van kaarten kan vanaf woensdag 18 oktober dagelijks vanaf 13:00 uur via telefoonnummer 06 13407053.

Coalitie: Lattrop-Breklenkamp kan op ons rekenen

De fracties van CDA, VVD en ABD laten in een gezamenlijk persbericht weten dat ze groen licht geven aan de ontwikkeling van ons dorpshart. Deze omvat onder meer de realisatie van een dorpsplein, woningen voor starters en ouderen en beleving van de waterloop in het centrum. Dat is goed nieuws voor ons dorp: zowel de Raad als de coalitie zijn positief over ‘Bloeiend Lattrop-Breklenkamp’ en willen hun medewerking verlenen. Hieronder vind je het persbericht van de gezamenlijke fracties:

Lees verder

Maandag 25 september: bijeenkomst over duurzaamheid

Stichting Duurzaam Noord-Deurningen nodigt de bewoners van Lattrop-Breklenkamp uit om naar hun informatieavond te komen in de Mare. Ze praten ons dan bij over diverse projecten waar ze mee bezig zijn, waaronder een waterkrachtcentrale in de Dinkel. Dit kan een interessante optie zijn voor de stuw aan de Ottershagenweg. Een mooie kans voor Lattrop-Breklenkamp om te werken aan duurzaamheid. Het onderwerp staat om 20.30 uur gepland. Iedereen die belangstelling heeft en meer wil weten hoe dit plan eruit kan gaan zien is welkom! Let op: het is aanstaande maandag al!

De volledige uitnodiging lees je hier: Uitnodiging informatieavond Duurzaam Noord Deurningen 25 -9 -2017.

Pilates in de sportzaal

Lekker in beweging blijven?! Deze maand is pilatesgym in de sportzaal gestart onder leiding van Marja Boerrigter. Pilatesgym is een training voor het gehele lichaam met veel vloeiende grondoefeningen billen, buik en rug. Voorheen was het blijf-actief op de maandagavond. Nog steeds op de maandag avond van 19.30 uur tot 20.30 uur in de sportzaal in Lattrop. Daarna nog een half uurtje balspel voor diegene die dat leuk vinden. Interesse om mee te doen? Bel Marja: 0541 – 22 96 78.

Oudere berichten

© 2018 Lattrop-Breklenkamp

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑