Informatiebron voor en door bewoners van Lattrop-Breklenkamp

Categorie: BSR (Pagina 1 van 3)

Hier vind u het laatste nieuws vanuit de buurtschapsraad Lattrop-Breklenkamp.

Vrijheid in Spagaat……

Voor 2020 wilden wij een nieuwe, modernere invulling voor de jaarlijkse dodenherdenking in Lattrop-Breklenkamp.
In plaats van de 4 mei herdenking in de kerk, was het plan om een bijeenkomst te organiseren voor het hele dorp voor jong & oud.
Helaas gooit corona nu roet in het eten en worden onze plannen verplaatst naar 2021.
Ter gelegenheid van de 4 mei-herdenking, heeft onze dorpsgenoot Martien Kamphuis een mooi stuk geschreven. Deze delen we graag hieronder:
 
Lees verder

Paasgebruiken Lattrop-Breklenkamp 2020 afgelast

Gezien de situatie rondom het Corona-virus en de daarbij behorende veiligheidsmaatregelen, zijn ook wij genoodzaakt om alle activiteiten rond Pasen 2020 af te gelasten.

Wij betreuren dit ten zeerste, maar helaas zullen wij onze verantwoording hierin moeten nemen.

Ondanks de onzekere tijden, wensen wij iedereen fijne Paasdagen.

Namens het bestuur van de Poaskearls Lattrop-Breklenkamp.

 

Update 2019

Even voor alle inwoners van Lattrop en Breklenkamp een overzicht van alle bezigheden waar u aan mee zou kunnen doen, gebruik van zou kunnen maken of naar toe zou kunnen!

We hopen dat u er allen veel gebruik van zult maken!

Gezelligheid in Lattrop

Iedere derde dinsdagmiddag is er om 14:00 uur een inloopmiddag voor dames en heren, jong en oud, in de Parabool. Om leefbaarheid en reuring in Lattrop en Breklenkamp te behouden is het belangrijk om als gemeenschap samen te komen.

Met koffie is er gelegenheid voor een gezellig praatje, ook is er de mogelijkheid voor diverse wisselende bezigheden (handwerken, spelletjes zoals kaarten, rummikub, jeu de boules en koersbal, wandelen etc.).

Het gaat om de gezelligheid, niks moet en alles mag!

Iedereen is van harte welkom! Opgave is niet nodig!

Walking Football

Ook wordt er iedere donderdagmiddag van 14:00 – 16:00 uur een potje Walking Football gespeeld

op het DTC-veld in Lattrop. Eenieder die mee wil doen is welkom! We zoeken nog nieuwe leden! Wilt u mee doen of weet u mensen die het leuk lijkt, kom en doe gezellig mee.

Gewoon aanwezig zijn voor de gezelligheid mag natuurlijk ook altijd!
Kom gerust een keer kijken!

Prikpost

Iedere maandagochtend van 8:00 – 9:00 uur is de Medlon aanwezig in de Parabool voor bloedafname. Iedereen in de omgeving is van harte welkom om hier bloed te prikken.

Er zijn geen wachttijden.

Minimarkt

Iedere woensdagmiddag kunt u op de parkeerplaats bij de bakker uw verse boodschappen doen bij de minimarkt. De groenteboer, kaasboer en de slager zijn er vanaf 13:30 uur. Op donderdagmiddag is ook de visboer in ons dorp voor een heerlijk visje.

Duofiets

Het mooie weer komt er weer aan. Tijd om weer lekker te gaan fietsen. De duofiets is een mooie aanwinst voor ons dorp! Alle inwoners van Lattrop en Breklenkamp kunnen hier gratis gebruik van maken. Dus wil je een keer fietsen met moeder of opa, of heb je een familiefeest waarbij je gaat fietsen en je een familielid zo wel mee kan nemen………Neem contact op met de werkgroep. Tevens wordt de fiets verder verhuurt aan anderen (bijv. toeristen) die graag gebruik wil maken van de duofiets. De reservering kan gemaakt worden via Richard Hek 06-27408108 of Broenink Tweewielers 06-38148408 alwaar de fiets gestald is. Er zijn ook vrijwilligers beschikbaar om met iemand te fietsen die zelf geen bestuurder heeft maar wel graag een ritje maakt. Neem hiervoor ook contact met ons op! We hopen dat iedereen er weer volop gebruik van gaat maken.

Dorpsbieb

De dorpsbieb voor en door dorpsbewoners is gerealiseerd, hoe mooi is dat! Er zijn veel boeken door iedereen gebracht, dank daarvoor. De bieb is maandag t/m zaterdag van zonsopgang tot zonsondergang geopend. Volg de pijlen en u vindt de bieb achter de kerk in het oude ketelhuis.

U hoeft geen lid te zijn, u betaalt geen contributie, u betaalt geen geld om een boek te kunnen lenen. De boeken in de bieb zijn “van en voor ons allemaal”.

U mag zoveel boeken lenen als u wilt, lezen en dan retour brengen/ omruilen voor andere boeken.

Boeken kunnen nog altijd ingeleverd worden in de daarvoor bestemde krat.

We wensen u veel leesplezier toe!

Paasgebruiken

PAASGEBRUIKEN
TRADITIES IN EEN NIEUW JASJE

Afgelopen winter hebben de Poaskearls besloten om de poastradities in een nieuwe jas te gieten. Met respect voor de tradities maar passend in deze tijd. Korter en krachtiger.

De kinderen blijven op Palmzondag eiergarder’n. Baalhoes Paul voert het houthalen aan en Edwin van Snieder Beer’nd hakt de poasstaak om maar vanaf nu op het Singraven. Martin van Koolboer maakt de ton aan de paasstaak en Bossem Dennis verkoopt de staak. Verder blijft onze kerk een belangrijke rol rondom de paastradities spelen

Lees verder

Afscheid 2 actieve leden

Na vele jaren trouwe dienst hebben Hans Japink en Milja Kleissen gisteren afscheid genomen van Buurtschapsraad Lattrop-Breklenkamp. Voorzitter Herman sprak hen tijdens een gezellige avond toe en prees daarbij hun enthousiaste inzet. Zowel Hans als Milja hebben zich vooral bezig gehouden met het aandachtsgebied zorg en welzijn. Ze stoppen met hun algemene werkzaamheden voor de BSR, maar blijven actief in de werkgroep zorg. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Hans en Milja nogmaals bedankt!

Een openbare ruimte om samen van te genieten.

Die droom willen we proberen waar te maken. Samen met u!

Hoe mooi zou het zijn als je zelf kon beslissen hoe de openbare ruimte in jouw buurt eruit zou kunnen zien. In de gemeente Dinkelland kan dat binnenkort. Hoe? Daarover gaan Buurtschapsraad Lattrop Breklenkamp en de gemeente graag in gesprek met de inwoners van het dorp.

Binnen het proces Mijn Dinkelland 2030! kijkt de gemeente Dinkelland samen met haar inwoners naar de toekomstige leefbaarheid in iedere kern. Dat betekent ook dat inwoners meer inspraak krijgen over onder andere de openbare ruimte. Het is niet langer de gemeente die bepaalt waar welke soort bomen en soort struiken worden geplant en waar bankjes of speeltoestellen moeten staan, maar de buurt zelf, die samen met de Contactpersoon Openbare Ruimte (COR) plannen maakt over de manier waarop de openbare ruimte in hun wijk of buurt eruit zou moeten zien.

Lees verder

AED apparaat verplaatst

Het AED apparaat dat eerder bij de pinautomaat (Rabobank) hing is verplaatst. Deze AED hangt nu bij de ingang van het Parabool, omdat het mogelijk levensreddende apparaat hier dag en nacht bereikbaar is.

18 december: PJO ouderavond over keten

Keten voor ouders

Komt uw kind wel eens in een keet of staat er een keet op uw erf?

Wilt u weten wat er allemaal komt kijken bij een keet? Benieuwd naar wat er in de keet wordt georganiseerd en ouderbetrokkenheid?

U bent van harte welkom op: Maandag 18 december tussen 20:00 – 21:30 uur.

Klik op de afbeelding voor een vergroting. 

Geïntresseerd? Mail dan naar keetkeur@pjoverijssel.nl om u aan te melden en voor de locatie.

The Battle Continues!!

Jullie kennen allemaal The Battle; Ik hou van Holland. De afgelopen jaren hebben we deze geweldige quiz ingezet om te kijken wie van de 3 dorpen Tilligte, Lattrop en Noord Deurningen de meeste kennis in huis had.

Nu is het tijd om hier een vervolg aan te geven! We hebben besloten om een nieuwe quiz te lanceren. Met nieuwe vragen, nieuwe onderwerpen, maar met dezelfde dorpen uiteraard!

Op 25 november gaan we in kulturhus de Mare dan ook vanaf 20.00 uur strijden om te zien wie van de 3 dorpen alles uit de kast haalt om winner van The Battle 2017 gekroond te worden.

Jij laat de overwinning toch niet over aan je dorpsgenoten? Je wilt daar zelf toch een hand in hebben gehad? Geef je daarom NU op bij Raymond Bergman via een mailtje naar raymondbergman@live.nl of door een appje naar 06-22402064 te sturen.

Gezellig dat je erbij bent! Tot dan!

De Kernraden Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Noord Deurningen.

Toneelvereniging Durido presenteert “Martha en Mathilda”

In 2017 brengt toneelvereniging Durido u het stuk

Martha en Mathilda

 

Bij Gasterij de Smid in Lattrop wordt het stuk gespeeld op de volgende data:

– Vrijdag 10 november om 14:00, deze voorstelling is speciaal voor ouderen en basisschoolkinderen

– Zaterdag 11 november om 19:45

– Vrijdag 17 november om 19:45

– Zaterdag 18 november om 19:45

– Zondag 19 november om 19:45

 

Het reserveren van kaarten kan vanaf woensdag 18 oktober dagelijks vanaf 13:00 uur via telefoonnummer 06 13407053.

« Oudere berichten

© 2020 Lattrop-Breklenkamp

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑