BEZIGHEDEN IN 2018:
Gezelligheid in Lattrop-Breklenkamp
Om leefbaarheid en reuring in Lattrop en Breklenkamp te behouden is het belangrijk om als gemeenschap samen te komen.

Tijdens de gezellige inloopmiddagen met koffie is er gelegenheid voor een gezellig praatje voor dames en heren, jong en oud. Ook is er de mogelijkheid voor diverse wisselende bezigheden (handwerken, spelletjes zoals kaarten, rummikub, jeu de boules en koersbal, wandelen etc).

Het gaat om de gezelligheid, niks moet en alles mag!

Noteer de volgende data vast in uw agenda:

18 september

16 oktober

20 november

18 december

15 januari

14:00-16:00 uur in de Parabool

Walking Football
Ook wordt er iedere donderdagmiddag van 14:00 – 16:00 uur een potje Walking Football gespeeld op het DTC veld in Lattrop. Een ieder die mee wil doen is welkom! We zoeken nog nieuwe leden! Gewoon aanwezig zijn voor de gezelligheid mag natuurlijk ook altijd!

Prikpost
Iedere maandagochtend van 8:00 – 9:00 uur is de Medlon aanwezig in de Parabool voor bloedafname. Iedereen in de omgeving is van harte welkom om hier bloed te prikken. Er zijn geen wachttijden.

Duofiets
De duofiets is een mooie aanwinst voor ons dorp! Er wordt al goed gebruik van gemaakt. Alle inwoners van Lattrop en Breklenkamp kunnen hier gratis gebruik van maken. Tevens wordt de fiets verhuurt aan een ieder ander (bijv. toeristen) die graag gebruik wil maken van de duofiets. De reservering kan gemaakt worden via Richard Hek 06-27408108 of Broenink Tweewielers 06-38148408 alwaar de fiets gestald is. Er zijn ook vrijwilligers beschikbaar om met iemand te fietsen die zelf geen bestuurder heeft maar wel graag een ritje maakt. We hopen dat iedereen er volop gebruik van gaat maken.

Dorpsbieb
De realisatie van een dorpsbieb voor en door dorpsbewoners komt dichter bij, hoe mooi is dat! U hoeft geen lid te zijn, u betaalt geen contributie, u betaalt geen geld om een boek te kunnen lenen. De boeken in de bieb zijn “van en voor ons allemaal”. Het is de bedoeling dat wanneer u thuis nog mooie, nette boeken of tijdschriften over heeft u deze kunt inbrengen, zodat een ander deze vervolgens kan lenen.

Zaterdagmorgen 22 september kunnen boeken tussen 10-12 uur ingeleverd worden bij de kerk.

We hopen op een grote inbreng. Nadere gegevens en openingstijden volgen.

EERDERE BERICHTEN (2017):
Bloedprikpost
Vanaf januari 2017 kunnen alle inwoners in en om Lattrop gebruik maken van de bloedprikpost in de parabool. Iedere maandag van 8:00-9:00 uur is de laborante van Medlon aanwezig.

Walking Football

Op donderdagmiddag wordt er door een fanatiek groepje mannen (vrouwen zijn ook welkom) een potje Walking Football gespeeld op het voetbalveld van DTC. Bij Walking Football wordt getracht om mensen die lang niet meer hebben gevoetbald, ze via een andere variant weer enthousiast te maken voor deelname aan de sport.  Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden, er wordt dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 4 tegen 4 of 7 tegen 7 gespeeld, zonder keepers. Er mogen geen slidings gemaakt worden, de bal mag niet boven heuphoogte komen en lichamelijk contact is niet toegestaan. Op deze manier wordt de nadruk meer gelegd op het spelplezier en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op latere leeftijd willen beginnen met voetbal. Bewegen, plezier en gezelligheid staan tijdens deze activiteit voorop!

Minimarkt
Om leefbaarheid in het dorp te behouden is het belangrijk dat we oud en jong binnen het dorp kunnen behouden. De minimarkt is gerealiseerd zodat de inwoners voor de boodschappen het dorp niet uit te hoeven, een aanwinst voor jong en oud.

Kern met Pit editie 2016
In 2016 hebben we met het project ‘Zorg en leefbaarheid in de kleine kern’ bij Kern met Pit meegedaan. Door het project van een jaar goed af te ronden hebben we een Predicaat en subsidie binnen gehaald als stimulans om voort te zetten waar we mee bezig zijn en evt. vernieuwingen omtrent zorg en welzijn te kunnen invoeren.