Activiteiten in Lattrop: 

Leefbaarheid in Lattrop met en door ouderen 

Dorpen vergrijzen, maar biedt ook nieuwe perspectieven aan dorpen. De oudere van de toekomst is immers vitaal, welvarend, mobiel en wil graag zo lang mogelijk in het dorp blijven wonen. Dit is een belangrijke bron voor lokale burgerinitiatieven, het lokale verenigingsleven en de lokale mantelzorg. Er wordt op verschillende manieren gezorgd de leefbaarheid binnen het dorp te behouden, maar ook aan nieuwe ideeën en plannen wordt gewerkt.   

Gezelligheid in Lattrop-Breklenkamp 

Iedere 3e dinsdagmiddag van de maand wordt er door een aantal vrijwilligers een leuke en gezellige middag georganiseerd in het parochiehuis. Er wordt een kopje koffie gedronken, er worden spelletjes gedaan, geknutseld etc. Iedereen is welkom, dus houdt de data vast vrij in uw agenda! 

Walking Football 

Op donderdagmiddag wordt er door een fanatiek groepje mannen (vrouwen zijn ook welkom) een potje Walking Football gespeeld op het voetbalveld van DTC. Bij Walking Football wordt getracht om mensen die lang niet meer hebben gevoetbald, ze via een andere variant weer enthousiast te maken voor deelname aan de sport.  Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden, er wordt dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 4 tegen 4 of 7 tegen 7 gespeeld, zonder keepers. Er mogen geen slidings gemaakt worden, de bal mag niet boven heuphoogte komen en lichamelijk contact is niet toegestaan. Op deze manier wordt de nadruk meer gelegd op het spelplezier en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op latere leeftijd willen beginnen met voetbal. Bewegen, plezier en gezelligheid staan tijdens deze activiteit voorop! Eenieder die mee wil doen is welkom! We zoeken nog nieuwe leden! Gewoon aanwezig zijn voor de gezelligheid mag natuurlijk ook altijd! 

 

Prikpost 

De prikpost is een belangrijke voorziening voor ons dorp. Iedere maandagochtend van 8:00 – 9:00 uur is de Medlon aanwezig in de Parabool voor bloedafname. Iedereen in de omgeving is van harte welkom om hier bloed te prikken. Er zijn geen wachttijden. We hopen dat Lattrop, Breklenkamp en omgeving in de toekomst gebruik blijft maken van deze voorziening, zodat we dit binnen het dorp kunnen behouden. 

Duofiets 

De duofiets is een mooie aanwinst voor ons dorp! Er wordt al goed gebruik van gemaakt. Alle inwoners van Lattrop en Breklenkamp kunnen hier gratis gebruik van maken. Ook wordt de fiets verhuurt aan eenieder ander (bijv. toeristen) die graag gebruik wil maken van de duofiets. De reservering kan gemaakt worden via Richard Hek 06-27408108 of Broenink Tweewielers 06-38148408 alwaar de fiets gestald is. Er zijn ook vrijwilligers beschikbaar om met iemand te fietsen die zelf geen bestuurder heeft maar wel graag een ritje maakt. We hopen dat iedereen er volop gebruik van gaat maken. 

Dorpsbieb 

De dorpsbieb bestaat nu een aantal jaren met succes. Het blijkt dat we nog steeds meer dan voldoende boeken ingebracht krijgen. Onze dorpsbieb zit op een mooie locatie achter de kerk en is voor iedereen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Hoe mooi is dat! U hoeft geen lid te zijn, u betaalt geen contributie, u betaalt geen geld om een boek te kunnen lenen. De boeken in de bieb zijn “van en voor ons allemaal”. Het is de bedoeling dat wanneer u thuis nog mooie, nette boeken of tijdschriften over heeft u deze kunt inbrengen, zodat een ander deze vervolgens kan lenen. 

De dorpsbieb is ook een inlever- en afhaalpunt voor de Bibliotheek Denekamp. Leden van de bibliotheek kunnen dit digitaal regelen en hun boeken dan in de dorpsbieb inleveren en afhalen. 

Minimarkt 

Om leefbaarheid in het dorp te behouden is het belangrijk dat we oud en jong binnen het dorp kunnen behouden. De minimarkt is gerealiseerd zodat de inwoners voor de boodschappen het dorp niet uit te hoeven, een aanwinst voor jong en oud.