Zorg en welzijn van de inwoners van ons dorp en haar buurtschappen is belangrijker dan ooit. De projectgroep Zorg & Welzijn van de Buurtschapsraad Lattrop-Breklenkamp zet zich in voor jongeren, ouderen en minder validen. Gezelligheid en bewegen staan hoog in het vaandel, vandaar de realisatie van de duofiets voor het dorp.

Duofiets

Kunt u, of kent u iemand die, zelf niet meer kan fietsen? Dan is de duofiets een uitkomst!

Huur eens de duofiets, de fiets waarop je gezellig naast elkaar kunt zitten, met elektrische trapondersteuning en met voorzieningen om gemakkelijk op en af te stappen.

Ook zo’n zin om lekker te fietsen? Maar met wie en hoe? Niet iedereen stapt even gemakkelijk op de fiets en heeft een maatje om mee te fietsen. In Lattrop hebben we nu een duofiets. Een fiets waarop je gezellig naast elkaar kunt zitten, met elektrische trapondersteuning en met voorzieningen om gemakkelijk op en af te stappen. U kunt de fiets huren (gratis voor dorpsbewoners en voor slechts een kleine vergoeding per dagdeel door bijv. toeristen). Ook is er een service geregeld voor pech onderweg.

Als u de fiets voor het eerst gebruikt helpt een vrijwilliger van de werkgroep u om op pad te gaan. Er zijn meerdere mensen bereid om een fietsmaatje voor u te zijn. Wilt u iemand meevragen maar eerst iets beter weten hoe de fiets fietst: ook daarvoor kunt een vrijwilliger vragen. Zij laten het u graag ervaren! De fiets is ondergebracht bij Broenink Tweewielers in Lattrop. Voor reservering: Vraag er naar bij de fietsenmaker of bel Richard Hek 06-27408108!

De realisatie van de duofiets is mede mogelijk gemaakt door de subsidie van het Stimuleringsfonds van de gemeente Dinkelland. Met de fiets willen we een bijdrage leveren aan de vitaliteit van de Lattropse gemeenschap door het mensen eenvoudig mogelijk te maken in beweging te blijven en onder de mensen te zijn.

De fiets is het hele jaar te huur, al is het weer uiteraard belangrijk. Er is altijd wel een dagdeel dat u hem kunt huren!

Foto’s; Rob Warmes