Elk jaar organiseert buurtschapsraad Lattrop-Breklenkamp in nauwe samenwerking met de PJO het plaatsen van een kerstboom. Dit gebeurt op een feestelijke manier en er is een goed doel aan gekoppeld.

Een kleine impressie van 2016:
“Na het daverende succes van voorgaande jaren was ook dit jaar de kerstboomplaatsing in de dorpskern van Lattrop weer een gezellig samen zijn met de bewoners uit Lattrop en Breklenkamp. De organisatie (PJO Lattrop en Buurtschapsraad) is blij dat weer vele inwoners de moeite hebben genomen om hierbij aanwezig te zijn.De livemuziek werd verzorgd door het Dames- en Herenkoor, de Line-Dancers, de midwinterhoornblazers en de Bergvennenkapel. Ook werden er kerstbakjes verkocht die waren gemaakt door de kinderen van basisschool ’t Kämpke. Dit jaar was er ook een kleine kerstmarkt, waar men gerookte vis, knieperkes, sieraden en kerststukjes kon kopen. Dit was een groot succes.

Van de opbrengst van dit jaar wordt straatverlichting gekocht.

De kerstboom van dit jaar is beschikbaar gesteld door de familie Tijscholte. Zij worden hier hartelijk voor bedankt. De verkoop van de boom heeft dit jaar € 230,62 opgebracht. De organisatie hoopt dat iedereen volgend jaar weer in grote getale aanwezig zal zijn op dit jaarlijks terugkerend evenement.”