Het Kulturhus Parabool staat in het midden van het dorp en is beschikbaar voor iedereen die in Lattrop-Breklenkamp woont. Er is de beschikking over 2 verschillende ruimtes, die gebruikt kunnen worden voor een activiteit of vergadering. In de afgelopen tijd is er veelvuldig vergaderd, hebben de dansmarietjes de ruimte gebruikt als oefenruimte en eveneens de Linedance groep, die elke donderdagavond de grote zaal benut om de danspasjes in te studeren. Tijdens de voorbereidingen van het carnaval wordt de grote ruimte ook als naai-atelier gebruikt. Buurtgroepen weten de weg te vinden om de ruimte te reserveren voor allerlei doeleinden.

Het pand biedt talloze mogelijkheden om dagactiviteiten te organiseren in verschillende groepsgrootte. Door het multifunctioneel karakter van het gebouw is het ook in de avonduren beschikbaar voor verschillende activiteiten die georganiseerd kunnen worden door vrijwilligers vanuit Lattrop of buiten het dorp. Ben je op zoek naar een geschikte (oefen)ruimte of een locatie voor een activiteit. Informeer dan naar de mogelijkheden via email:  info@parabool-lattrop.nl

De Parabool wordt beheerd door Edwin Henssen, Jos Reerink en René Groener.

Wat betekent parabool ?

Parabel, Parabool:
Een gelijkenis; een illustratie; een spreuk
Afgeleid van het Griekse parabôle (Latijn: parabolis), wat een betekenis in zich draagt van ‘een naast of bij elkaar plaatsen’.

Voor ons betekent het: ‘het samenbrengen van dorpsgenoten en met elkaar de leefbaarheid vergroten in een prachtig dorp’!

Waar mensen samen komen gebeurt iets. Daar draait het om bij een Kulturhus. Meer informatie over het concept vind je op www.kulturhus.nl