Een festijn voor sportievelingen en gezelligheidsmensen

De geslaagde eerste editie van de Jongkindloop in 2018 smaakt naar meer. Daarom gaan we in 2019 ‘op herhaling’! Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de exacte invulling van het programma. Maar wat we al zeker weten is dat we er op 20 oktober ook weer een gezellige dag van maken met sportieve en culturele activiteiten op en rond Erfgoed Bossem.

Hardlopen of wandelen

Je kunt deze dag heerlijk (hard)lopen door het grensgebied van Lattrop-Breklenkamp. De plaats waar de beroemde schilder Jongkind bijna 200 jaar geleden het levenslicht zag. Er zijn hardlooproutes, deels over onverhard terrein van 5, 10.8 en 15.2 km met een tijdsregistratie. Kinderen kunnen tijdens een speciale kidsrun van 1 of 2 kilometer leuke prijsjes winnen. Ook heel fijn: 5.8 km wandelen – op een goed begaanbare route met rolstoel/kinderwagen – of een wandeltocht van 10 km of 15.2 km voor de meer fanatieke wandelaar. En dit jaar is er voor het eerst ook een route (met voorrijders) voor mountainbikers in de afstanden van 40 km of 60 km. De verschillende routes starten allemaal op een ander tijdstip.

Gezellig festijn

Ben je klaar met hardlopen en wandelen of kom je alleen voor de gezelligheid? Dan ben je van harte welkom op het terrein van Erfgoed Bossem waar tal van kraampjes staan met regionale lekkernijen, waaronder steakburgers van de Oklahoma smoker, fijne speciaalbieren en ijs. Gecombineerd met kunstzinnige activiteiten voor jong en oud. Iedereen is welkom om er een gezellige middag van te maken!

Waar en wanneer

Je bent van harte welkom op 20 oktober van 9 – 18 uur op Erfgoed Bossem (Dorpsstraat 7, Lattrop-Breklenkamp). De diverse loop- en wandelafstanden starten op verschillende tijdstippen:

Start 09.00 uur: MTB-tochten 40 & 60 km
Start 10.00 uur: hardlopen 15,2 km
Start 10.15 uur: hardlopen 10,8 km
Start 10.30 uur: hardlopen 5 km
Start 12.30 uur: kidsrun 2 km
Start 13.00 uur: kidsrun 1 km

Deelnemers van de 3 wandelafstanden kunnen vertrekken tussen 9:30 en 11.30 uur. Je kiest binnen dit tijdsbestek zelf wanneer je start.

Het festijn zelf vindt de hele dag plaats.

Geen zin in wandelen, hardlopen of fietsen op 20 oktober? Prima! Er is genoeg te zien en te beleven bij Erfgoed Bossem waar de Jongkindloop start en finisht. Kom snuffelen bij de kraampjes van:

  • Erve Meinders
  • Salon Chez Nicole
  • Molenstichting Lattrop-Tilligte (ook voor een pannenkoek!)
  • Verse beefburgers en frites van Erfgoed Bossem
  • Rimke’s Little Tea GiftShop
  • Bierwagen van Othmar bier
  • Praktijk Marriët, voeten lezen, tenen lezen, voetreflexologie
  • Stal De Meyboom
  • Ayak Arctic hottub-sauna 

Kinderen kunnen lekker schilderen met Kim Grote Punt, marshmallows roosteren, een ritje maken op de pony van Stal De Meyboom of een stoere Henna Tattoo laten zetten door Kim Buisman.

En bij dit alles hoort natuurlijk ook gezellige muziek en een lekker hapje en drankje!
Kortom voor elk wat wils!

Iedereen is van harte welkom om er op 20 oktober een gezellige dag van de maken!

Inschrijven

Inschrijfgeld voor de hardlooproutes bedraagt € 8,00 p.p.
Inschrijfgeld voor de wandelaars, fietsers en kidsrun bedraagt € 5,00 p.p.
Het inschrijfgeld is inclusief een kop koffie / thee / beker ranja en een appel.

Voorinschrijven kan nog tot en met 12 oktober. Betaling vindt plaats via Ideal.
Daarna kun je je alleen nog ter plekke inschrijven. Op zaterdag 19 oktober tussen 16:00 en 18:00 uur of op zondag 20 oktober tussen 08:30 en 9:30 (wandelaars tot 11:00).
Het bedrag voor de na-inschrijving dient trouwens contant te worden voldaan!


DIRECT INSCHRIJVEN (link opent in nieuw venster)DIREKT REGISTRIEREN (Link öffnet in neuem Fenster)

WERKGROEP
De werkgroep Jongkindloop bestaat uit:
Wendy van Vliet, Nathalie Thoonsen, Annette van Gaalen, Dennis Rerink, Marije Niehoff, Mark Haamberg, Bertil Wassink, Joost Oortman, Erwin Weusthof, Kristel Roelofs

SECRETARIAAT
Heeft u een opmerking of vraag dan kunt u deze kenbaar maken door een e-mail te sturen naar jongkindloop@lattrop-breklenkamp.nl

Reglement